Balážová s Pištejom sa prebojovali do štvrťfinále mixu

23.06.2023 Celý región

Krakov 23. júna (TASR) - Slovenský stolný tenista Ľubomír Pištej postúpil do 3. kola dvojhry na III. európskych hrách. V piatkovom zápase 2. kola zdolal Fína Alexa Wilhelma Naumiho presvedčivo 4:0 na sety. Slovenský reprezentant v rovnaký deň pred zápasom v dvojhre uspel aj v miešanej štvorhre, keď spolu s Barborou Balážovou zdolal britskú dvojicu Liam Benjamin Pitchford 3:1 na sety.

"Prvý zápas na turnaji býva najťažší, pretože ho sprevádza nervozita a človek sa jednoducho potrebuje dostať do tempa. S touto britskou dvojicou sme hrali na majstrovstvách sveta, ale tam to bolo ľahšie. Čakali sme, že teraz budú lepšie pripravení. Boli sme favoriti a napokon sme túto úlohu potvrdili. Ukázali sme, že sme lepší aj zohratejší," uviedla pre web olympic.sk Balážová, ktorá bola na stredajšom otváracom ceremoniáli jednou z dvojice vlajkonosičov slovenskej výpravy. Na jej slová nadviazal Pištej: "Bodaj by to tu bol náš najťažší zápas... Nepodali sme úplne optimálny výkon, ale boli sme lepší. Keby však Briti vyhrali štvrtý set, ktorý mali dobre rozbehnutý, mohlo to dopadnúť všelijako."

Pred štyrmi rokmi na EH v Minsku sa Balážová s Pištejom prebojovali v mixe medzi najlepšie kvarteto. Napokon prehrali v semifinále a podľahli aj v zápase o bronz. Tento rok mieria vyššie a v Poľsku by radi vybojovali medailu. Vo štvrťfinále ich čaká maďarský pár Dóra Csilla Madarászová, Nándor István Ecseki. "S Maďarmi sme ešte nehrali, ale patria medzi najlepších. Určite proti nim budeme musieť podať lepší výkon ako dnes. Chceme sa pobiť o víťazstvo na turnaji, ktoré by znamenalo aj zisk olympijskej miestenky," dodal Pištej, ktorý zvládol večerný súboj s Fínom Naumim za 27 minút v štyroch setoch.

EH - stolný tenis

dvojhra - 2. kolo:


Ľubomír PIŠTEJ (SR) – Alex Wilhelm Naumi (Fín.) 4:0 (11, 7, 7 ,4)

miešaná štvorhra - osemfinále:

Barbora BALÁŽOVÁ, Ľubomír PIŠTEJ (SR) - Tin Tin Ho, Liam Benjamin Pitchford (V. Brit.) 3:1 (6, -5, 5, 8)
 

Vyberte región